Even kennismaken – Rachael van Shoeby!

Dat Winkelcentrum Anklaar een super gezellig winkelcentrum is, dát weten we al wel een tijdje. De vele verschillende winkels biedt voor elke behoefte wel iets passends. Daarnaast worden er ook vele leuke evenementen georganiseerd, waar vele duizenden Apeldoorners naar toe komen. Super leuk natuurlijk, maar dat moet allemaal ook georganiseerd worden. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om deze evenementen tot stand te laten komen. Rachael is één van de bestuursleden, die er (mede) voor zorgt dat er voor de vaste klanten van het winkelcentrum wat leuks georganiseerd wordt. En daarnaast runt ze natuurlijk ook nog de Shoeby! We spraken Rachael in aanloop naar het 4-jarige bestaan van het Winkelcentrum over haar ervaringen tot dusverre.

Vertel, wie is Rachael en waar kunnen mensen je van kennen?

Ik ben Rachael en werk bij Shoeby Anklaar sinds de opening van dit plein. Hiervoor was ik werkzaam bij de Shoeby in Zwolle en eigenlijk werk ik al mijn hele leven in modewinkels.

Wat maakt het zo leuk om te werken bij Shoeby op Winkelcentrum Anklaar?

Het concept shoeby is super leuk en variërend doordat je heren- dames & kinderkleding verkoopt! En op zo’ n mooi winkelcentrum is dat natuurlijk erg leuk!

Vertel, je bent niet alleen werkzaam bij Shoeby maar doet daarnaast veel meer voor het Winkelcentrum. Waarom doe je dat?

Ja, dat klopt! Ik zit in het bestuur van de winkeliersvereniging Anklaar omdat het leuk is om activiteiten te organiseren en mensen blij te maken. Eigenlijk begonnen we hier mee nadat alle corona-restricties werden opgeheven. Zo organiseerden we als bestuur het eerste Paas-evenement, wat gelijk super veel publiek trok. Super leuk natuurlijk, en dat smaakte naar meer. Je merkt gewoon dat onze bezoekers het heel leuk vinden als we wat organiseren en dat er daardoor ook steeds meer nieuwe mensen naar het winkelcentrum komen. Dat is natuurlijk goed voor alle ondernemers op het plein, en extra leuk voor de bezoekers aangezien wij dan nog groter uit kunnen pakken. Ondertussen organiseren we een evenement rondom Pasen, Koningsdag, het verjaardagsfeest, de intocht van Sinterklaas (let op: dit jaar pakken we éxtra groot uit) en organiseren we dit jaar ook een nieuw evenement: het Kerstweekend (16 & 17 december). Daarnaast doen we vaak nog leuke dingen rondom Valentijnsdag, moederdag, vaderdag, en als er andere gelegenheden zich voordoen. Kortom: écht leuke activiteiten waar je energie van krijgt!

Naast mijn bestuursrol bij Winkelcentrum Anklaar zit ik overigens ook in de FAO (Federatie Apeldoornse Ondernemers). De FAO komt op voor de belangen van de winkeliers en voor een levendig winkelaanbod in alle wijken en dorpen van Apeldoorn. Op deze manier zorg ik er voor dat het winkelcentrum niet alleen goed in contact staat met de bezoekers, maar ook met de andere winkelcentra van Apeldoorn.

Wat maakt Winkelcentrum Anklaar zo leuk?

Ik denk dat ik daar al wel vrij ruim op heb geantwoord in mijn vorige vraag, haha. Ik vind het een super mooi winkelcentrum, ook met de mooie bloembakken voor de deur! De (gratis) parkeergarage is natuurlijk ook ideaal, zodat iedereen even snel langs kan komen.  Ook vind ik het leuk dat we als winkels zo’n leuke samenwerking hebben op het plein. We hebben een goede verstandhouding samen, wat ons winkelcentrum ook uniek maakt!

De evenementen worden altijd heel goed bezocht. Hoe zorgen jullie daarvoor?

Nou, daar werken we heel hard voor met een gedreven team! We zorgen er natuurlijk voor dat onze social media kanalen áltijd actief zijn, we organiseren gedurende het hele jaar veel acties waardoor we altijd ‘in the picture’ zijn. Als we dan een evenement aankondigen, zorgen we er voor dat er bij alle winkels posters hangen, vaak ook flyers, zetten we dit op al onze social-kanalen, versturen we persberichten, etc. En daarbij hebben we natuurlijk ook een voordeel dat we met heel veel winkels zijn, waardoor we ook veel mensen uit de eigen netwerken naar het winkelcentrum krijgen.

Sinds kort zijn we ook gestart met het versturen van nieuwsbrieven, om nóg directer met onze klanten in contact te staan. Als je je nog niet in hebt geschreven, doe dit dan vooral even via deze link!

Wat vind je tot nu toe het leukste evenement dat er is georganiseerd tot nu toe?

Als ik echt 1 favoriet moet kiezen, dan was dat Sinterklaas afgelopen jaar. Er kwamen véél meer bezoekers dan verwacht, de sfeer was super leuk, de Sint had het enorm naar zijn zin. Dit was gewoon echt een top dag! Dit jaar gaan we nog groter uitpakken, met onder andere een live-band en nog meer activiteiten (lees er hier meer over). Ook het verjaardagsfeest vind ik heel leuk, omdat we daarbij merken dat mensen de prijzen die we verloten echt heel leuk vinden. Ook de modeshow was heel erg leuk vorig jaar tijdens ons verjaardagsfeest. Koningsdag was ook verrassend leuk, waar de kleedjesmarkt bijna 2x groter was dan vooraf verwacht. Die gaan we komend jaar nog grootser aanpakken. Al met al genoeg leuke evenementen waar we op voort kunnen borduren!

Wat is je grootste wens voor het Winkelcentrum?

Het liefste zou ik willen dat alle winkels gevuld zijn en dat het weer net zo gezellig druk wordt als voor Corona. We merken toch dat mensen meer zijn gaan online shoppen, en we willen natuurlijk allemaal het liefste dat iedereen gewoon weer in de winkels komt shoppen. De beleving van shoppen voelen, ruiken, zien, proeven maakt winkelen zó veel gezelliger!

Wat mogen de bezoekers van het 4e verjaardagsfeest van Anklaar verwachten?

Dat het een super gezellige dag wordt! Ik hoop ook dat iedereen een leuke prijs wint, alle kinderen weer genieten van al het entertainment, we hebben weer super veel leuke dingen gepland staan. Het moet gewoon een leuke en gezellige dag worden om onze verjaardag te vieren. Ik hoop ook dat we nog meer mensen uit de regio kennis kunnen laten maken met het winkelcentrum. We merken nu al dat steeds meer mensen van ‘ver’ naar het winkelcentrum komen, maar ik hoop dat dat nóg meer wordt.

Volgend jaar bestaan we 5 jaar, dus dan moeten we natuurlijk weer nóg groter uitpakken. De eerste plannen worden hier al stiekem voor gemaakt, maar voor nu gaan we eerst ons 4-jarig bestaan groots vieren!

Kom allemaal op 28 oktober naar het 4-jarige bestaan van Winkelcentrum Anklaar! Lees er hier meer over! 

gratis winkelen